Argelagós Castañ, Esther | COnTic

Argelagós Castañ, Esther


Esther Argelagós

Professora associada al Departament de Psicologia de la Universitat de Girona.

Doctora per la Universitat de Lleida (2012).

Correus:
eargelagos@pip.udl.cat
esther.argelagos@udg.edu

Consulta les seves publicacions

BIOGRAFIA

Diplomada en Magisteri en l’especialitat d’Educació Especial (1998) i Llicenciada en Psicopedagogia (2007) per la Universitat de Lleida. Màster en Psicologia de l’Educació (2009) per la Universitat de Barcelona.

Ha treballat com a docent en el cos de mestres d’Educació Infantil i Primària (1999-2001) i també com a docent universitària en la Faculdade de Educação e Comunicação de la Universidade Católica de Moçambique (UCM) durant 5 cursos acadèmics (2001-2006), impartint assignatures relacionades amb la Psicologia, l’Educació, la Comunicació i l’Orientació universitària. Durant aquesta etapa de docència, va coordinar la implementació i el desenvolupament del mètode PBL-ABP (Problem Based Learning - Aprenentatge Basat en Problemes) en el Departament d’Educació de la UCM, en col·laboració amb la Maastricht Universiteit (Països Baixos).

Ha estat becària d’investigació de l’àrea de Psicologia Evolutiva i de l’Educació al grup COnTIC (juliol 2008 - desembre 2011). Entre les seves activitats de recerca destaca l'estada pre-doctoral en el Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) de la Open Universiteit Nederland (setembre-desembre de 2010).

Recentment ha dut a terme la defensa de la seva tesi doctoral: Information-problem solving in Secondary Education: analyses of cognitive processes using Web information and their improvement through embedded instruction, supervisada per Manoli Pifarré, a la Universitat de Lleida.

"Enmig d'aquesta voràgine societat, el que realment importa és convertir la informació en coneixement valuós, però el coneixement serveix de poc si no arriba a transformar-se en saviesa, per tal que un pugui adonar-se on són les coses importants de la vida."