Tot recordant a l'Anna Gené | COnTic

Tot recordant a l'Anna Gené


20131005_113530.jpg

L’Anna Gené ens ha deixat! Per damunt dels sentiments de tristesa que sentim tots aquells que l’apreciàvem i que compartíem les seves reflexions, les seves il•lusions i els seus somnis, els records de tot el que hem après amb ella afloren intensament: l’entusiasme per la docència, la il•lusió per la recerca i la innovació educativa, el compromís en la formació del professorat, el respecte per la seva tasca d’educadors i l’estima per l’alumnat.

Com a membre del nostre grup de recerca COnTIC, hem tingut el plaer de compartir llargues converses i discussions amb l’Anna sobre el paper de la recerca en la innovació educativa. Les trobarem a faltar! De forma compartida, hem anat perfilant els objectius i els projectes de recerca en l’àmbit de l’aprenentatge de les ciències del nostre grup. La seva mirada sempre crítica, reflexiva i constructiva ha estat una aportació cabdal en la maduresa de l’activitat de recerca del nostre grup. Especialment, la seva mirada crítica a la recerca centrada en els indicadors, els índexs d’excel•lència, les revistes d’impacte... ha estat el contrapunt necessari que ens ha ajudat a trobar l’equilibri entre les contribucions del grup al “món científic” i les nostres aportacions més pràctiques per millorar la formació del professorat i la seva pràctica més quotidiana.
La Universitat, la Facultat d’educació i la didàctica de les ciències perden un dels seus referents, i el nostre Grup de Recerca perd un dels seus puntals. Ens queden però, les seves ulleres, símbol de la seva manera d’observar i d’entendre a les persones i a l’educació.
Hi ha molts alumnes, mestres i companys que, amb ella, hem après a mirar a través d’aquestes ulleres. Per això, estem convençuts que el camí que ha recorregut i la feina que ha fet han valgut la pena: ha sembrat moltes llavors que seguirem veient com floreixen i donen fruits amb el pas del temps.
Els companys i les companyes del grup COnTIC mantindrem viu el seu mestratge i els seus punts de vista - seguirem mirant a través d’aquestes ulleres- per continuar el camí dibuixat i somiat per ella en la formació del professorat i en la recerca i la innovació educativa.
Per nosaltres és i serà un referent!. El seu record ens impulsa a seguir construint el camí més llarg, més ampli, MÉS...

Moltes gràcies, Anna!
Lleida, 4 d’octubre de 2013